Stønad fra lånekassen til elever i utlandet!

For en tid tilbake tok Fagurmakerne Norge (FUN) ved urmaker Jon Lindstrøm opp den urettferdige praksis lånekassen har hatt vedrørende tildeling av studielån og stipend til elever som går på urmakerskoler i utlandet.

Patrik Zetterlund

Det har vært en skjev praktisering mellom akademiske fag og håndverksfag der urmakere som tar sin utdanning utenfor Norden ikke har fått støtte.  Begrunnelsen har vært at vi har en tilsvarende utdanning i Norge! Dette protesterte FUN på og vi fikk etter hvert gjennomslag for vårt syn.

Patrik Zetterlund som tidligere var student på den internasjonale urmakerskolen Wostep i Manchester i England, fikk etter hvert den  gledelige beskjeden fra Statens lånekasse om at han fikk studielån og borteboerstipendium. Dette ble begrunnet med at urmakerfaget er et verneverdig fag i Norge. Dette var en helomvending og får stor betydning for norske elever som tar sin utdanning utenfor Norden. Danmark og Sverige er godkjente for slik støtte fra før.

Patrik Zetterlund var den andre norske eleven i England på Wostepskolen i Manchester og det gikk meget bra med han der borte, hvor han fikk toppkarakterer!

FUN ønsker han lykke til videre med sin karriere som ansatt hos Patek Philippe i London.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *