6 Norske urmakerelever ferdig utdannet i Sverige i 2018

IHU Urmakarskolan i Motala i Sverige har i år uteksaminert 6 nye norske urmakere – FUN Gratulerer!

De seks nye norske urmakerne heter: Ole Magnus Løken, Simon Norderval Grav, Torstein Jensen, Vilde Odden Berg, Magnus Marcussen og Maria Eleanor Olsen

FUN fikk et hyggelig brev fra en av dem, Maria e. Olsen, hvor hun fortalte litt om utdanningen i Sverige:

I august 2015 startet en ny klasse på IHU Urmakarskolan hvorav 6 studenter kom fra Norge. Med ulike bakgrunner sto vi seks nordmenn nå på trappene på vei inn til en ny og spennende karriere – vi skulle sammen med 6 svensker ta oss gjennom 3 år med intense studier for så ta geselleksamen og få tittelen urmaker.

Første året lå fokuset på større ur og vi bygde hvert vårt eget bordsur i unike design og utførelser. Vi lagde verktøy og lærte grunnleggende dreiing både i større og mindre dreiebenker. Vi hadde også materiallære og tegning på timeplanen. Siste delen av årskurs 1 begynte vi å skru på lommeur og ETA 6497.

I årskurs 2 begynte vi for alvor å skru på armbåndsur og vi gjennomførte også dreiing av opptrekksaksel samt løpverksprøver til WOSTEP sertifisering som skolen tilbyr. Vi lærte om ulike kalibere, komplikasjoner og teknikker.

Siste og 3. året begynte hardtrening til eksamen – vi gjorde også innregning av råspiral, samt dreiing av balansevelle og gjorde ekte kundereparasjoner for inntekt til vår klassekasse. Etter endt gesellprøve og WOSTEP prøve reiste hele klassen til Litauen for klassekassen på en velfortjent ferie.

Vi ble alle godkjente urmakere og vi har begynt våre karrierer som urmakere i inn og utland.
Vi vil også begynne sjansen til å takke alle som har tatt varmt imot oss som praksisplasser de ulike periodene disse 3 årene.

Norsk jente ble årets beste elev i 2018!
Ekstra stolthet og ros går til Vilde Odden Berg som ble beste Gesell i år som ble belønnet med klokke og diplom på skoleavslutning.

FUN gratulerer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *